Rövid határidővel vállaljuk HACCP rendszerek kiépítését, HACCP dokumentációk elkészítését, felülvizsgálatát.
A HACCP rendszer kiépítése, valamint működtetése kötelező mind az élelmiszer előállítással, raktározással, gyártással és forgalmazással foglalkozó, mind pedig a vendéglátás és közétkeztetés területén működő cégek számára:
• élelmiszergyártók, élelmiszeripari üzemek
• élelmiszeripari logisztikai vállalkozások (raktárak, disztribútorok)
• élelmiszert forgalmazó kis- nagykereskedők (klasszikus sarki kis boltok is)
• büfék, mozgó boltok, food truckok
• éttermek, bisztrók, meleg konyhák
• vendéglátó, és közétkeztető vállalkozások.
Az élelmiszeripari vállalkozónak kötelessége évente oktatást tartani a munkavállalóknak, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó személyzet a jogszabályokkal tisztában legyen, illetve az alapvető szabályokat megismerje.
A HACCP kézikönyv a teljes működési folyamatot szabályozza, tartalmazza a vállalkozás által végzett tevékenység veszélyelemzését, kockázatértékelését.
Mikor van szükség csak felülvizsgálatra?
a., lejárt, egy évnél régebbi, de a dokumentum a helyszínre adaptált
b., átalakítás volt az üzemben
c., megváltozott a termékkör / technológia, új technológia alkalmazása
d., új tulajdonosa lett az egységnek / üzemeltető váltás történt
e., hatósági felhívásra (pl. nem helyszínre szabott, hiba van benne…stb.)